Цветлин Йовчев видя две причини за актуализацията на бюджета

  • 23 юли 2013 11:12

  • 1625
  • 4
Цветлин Йовчев видя две причини за актуализацията на бюджета
© Булфото

Има две основни причини за актуализацията на бюджета. Първата е сбърканата финансова рамка, която е заложена. Втората причина за актуализацията на бюджета е, че има поети финансови ангажименти, които не са финансово обезпечени в бюджета, включително обществените поръчки. Това заяви във Варна вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Според министъра всички прогнози са показали това - в началото, когато беше правен този бюджет, имаше основателни съмнения по отношение на това дали заложеният икономически растеж е реален. В момента ние наистина виждаме, че не сме в състояние да постигнем този растеж, който е заложен. Това означава, че не сме в състояние да съберем средства, които не са изкарани от икономиката. Това е първата основна причина да се актуализира бюджетът. Ние сме заложили приходи, които е невъзможно да бъдат събрани. Втората причина за актуализацията на бюджета е, че има поети финансови ангажименти, които не са финансово обезпечени в бюджета, включително обществените поръчки. За тези финансови ангажименти трябва да се намерят средства. Според вицепремиера актуализацията не трябва да се свързва с рефинансирането на заема.

„Рефинансирането на заема е продиктувано от това, че имаме кредит, който е теглен в началото на годината и който трябва да бъде изплатен през август”. По този начин имаме средства в резерв, по-големи приходи и по-голяма сигурност за обществото и икономиката, отколкото в момента да рискуваме. Дългът не нараства по този начин. Ние просто го рефинансираме, той остава същият, но предпочитаме тези средства,които са да останат във фискалния резерв.

Последвайте канала на

1625 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
каката на баткото

2013.07.24 | 10:32

4
Червената кучка, забравя ,че вече не е 1989 год., и като се спече не може да пусне репресивният апарат - полицаите ще трябва да избират на чия страна да застават,на страната на българите или на червените мародери защото после ще трябва да отговарят солидарно с тях !!!
каката на баткото

2013.07.24 | 10:32

3
ехо,червенушки !!!! май подгряването на котела на вулкана започна!? Един прост въпрос : - мислите ли ,че полицаите се идентифицират с червената олигархия и те мизеруват като всички българи! Та думата ми е : а ако премислят и се разсеят натам насам или застанат на стараната на българите ,защото и те са такива? И ся, ко ша праим -да правя резервации за КНДР или за шлеп на Дунава !?
Боздуган

2013.07.23 | 22:14

2
И аз виждам две причини за актуализация на бюджета! Едната е да крадете, а другата е да крадете!

2013.07.23 | 21:18

1
МВР е обещало на едни фирми, които изпълняват обществени поръчки на министерството, че ще им плати като спечели изборите. Това означава, че ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ -бедни; бедни до смърт; по-малко бедни; бедни, но не фатално. ЧЕСТИТО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини