Съдят полицай, бил протестиращи в нощта с белия автобус

  • 20 януари 2014 21:08

  • 2115
  • 3
Съдят полицай, бил протестиращи в нощта с белия автобус
©

Полицаят, който блъска и удря протестиращи в нощта с белия автобус на 23 юли, ще застане на подсъдимата скамейка.

От Софийската районна прокуратура са внесли обвинителен акт срещу униформения. Той ще отговаря за нанасяне на лека телесна повреда. От прокуратурата обаче все още пазят в тайна името на униформения. По неофициална информация той е служител в едно от столичните районни управления, твърди агенция "Стандарт нюз".

Ако вината му бъде доказана в съда, го грози наказание до 3 години затвор. Още през септември след последния сблъсък пред Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще образува две досъдебни производства - срещу униформени, упражнили насилие над протестиращи, както и срещу бунтуващи се, които са провокирали полицията. Тогава след проверка обвинението установи, че престъпления са извършени и от двете страни на барикадата. Към момента са разследвани и няколко протестиращи, които се биха със полицаи, но разследването срещу тях още не е приключило. Униформеният, който е превишил правата си, е редови служител на реда, който по телевизионни кадри е уличен в нанасянето на телесни повреди над граждани. Униформеният не се е легитимирал, бил е с бяла маска под шлема, което е в пълен разрез с униформата на МВР, уточниха от държавното обвинение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2115 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.28 | 01:57

3
ne im e sram,,namerixa vinoven,,,togava xi4 da ne pazat polizai tezi boklyzi ot parlamenta,,da gi razkasa talpata tqx,,,

2014.01.22 | 17:14

2
Аз протестирах! Но не срещу полицаите! Те бяха там, за да защитават боклуците зад загражденията, аз не съм бил против полицаите, които също са на работа. ОСТАВКА бе боклуци!!! Защо изправяте народа срещу полицията?!?
Йордан Георгиев

2014.01.22 | 17:14

1
Ето това е новина тук пишете а не стойте като овце само глупости да пишете все повече такива новини трябват

Добави коментар

Водещи новини