Депутатите от ГЕРБ взимат по 3 000 лв. от субсидията

share

Депутатите от ГЕРБ са сключили договори за консултантски услуги с централата на партията си. Те са тримесечни - за юли, юни и август и са подписани със задна дата преди 2 седмици, съобщава в. "168 часа".

Целта е по този начин народните представители да бъдат компенсирани за това, че не влизат в пленарна зала и в комисиите на парламента и остават без заплати.

По нареждане на Бойко Борисов те бойкотират заседанията и така получават само 1/3 от депутатските си възнаграждения.

Част от народните представители обаче започнали да недоволстват, че имат кредити и не могат да се издържат. На заседание на групата преди две седмици в НДК няколко души поставили въпроса пред Бойко Борисов.

За да бъде потушено недоволството и за да установи контрол върху групата си, Борисов разпоредил да се намери начин депутатите да бъдат компенсирани. Затова преди две седмици в централата са били сформирани работни групи, в които влизат по няколко депутати. Всяка от тях има за задача да подготви доклад в ресора си в рамките на три месеца.  Партията ще брои на депутатите по 3000 лв. месечно. Това означава, че тя ще даде на 97 - те народни представители около 1 млн. лв. от бюджетната субсидия.

Водещи новини

Още новини