Кафе с блокада пред парламента: Грабвайте телата! (видео+галерия)

Булфото
share

За поредна сутрин протестиращи се събират в знак на недоволство срещу управляващите "На кафе" пред парламента.

Това утро протестиращите блокираха движението по бул. „Цар Освободител" от Софийския университет „Св. Климент Охридски" до бул. „Г. С. Раковски". Хората скандират за оставка и стоят на пътното платно пред Народното събрание. 30 вилосипедисти се зададоха от президенството и се включиха в демонстрациите. Те бяха посрещнати с бурни аплодисменти от протестиращите. Хората на колела останата за малко, след което продължиха по маршрута си.

Много хора се намират на източната страна на НС, за да посрещнат депутатите. Хората освиркват сградата доста шумно, викат „оставка" и „махайте се" и така посрещат за добро утро народните представители.

Малко преди 9 часа петима интелектуалци са прескочили загражденията от южната страна на парламента с плакат "Грабвайте телата!". Те веднага са били заловени от полицаите и в момента проверяват документите им в кабинката на полицията, съобщават от БТВ. Целта на Иван Димитров, Ясен Атанасов, Димитър Кенаров, Милена Фучеджиева и Александър Кръстев била да покажат слогана си, който е цитат от Вазов и е разбираем за всички. "Целта беше да покажем, че можем да бъдем физически ограничавани и възпрепятствани, но никой не може да ни отнеме вярата и убеждението, че това правителство трябва да си замине", обясни Атанасов.

Протестиращите замерят служебния вход на Народното събрание с яйца. По-рано пред Президенството се събраха велосипедисти, които започнаха велошествието си, минаващо през Народното събрание и продължило към центъра на града.

Водещи новини

Още новини