Парламентът отново обсаден

  • 12 юли 2013 08:26

  • 7383
  • 54
Парламентът отново обсаден
© Булфото

Започват да се събират хора пред Народното събрание, които да участват за поредна сутрин в протеста "На кафе пред парламента". Протестиращите блокираха движението по жълтите павета.

Демонстрантите са разделени на три групи – до паркинга на депутатите до храм-паметника "Св. Александър Невски", до северния вход на парламента и пред централния вход, където са се събрали най-много хора. Чуват се познатите скандирания "Оставка", "Мафия", "Всеки ден ще е така, до победата", предаде репортер на Novini.bg. Скандира се и "Уволнени сте".

Депутатите влизат не през централния, а през северния вход, под бурните освирквания на протестиращите. Демонстрантите ги осветяват с лазерни фенерчета. Отново домати летят към сградата на парламента.

Пиян младеж започна да рита огражденията и хвърли яйце по сградата на Народното събрание. Полицията го задържа.

Засилено е полицейското присъствие. След нощта, в която протестиращи се опитваха да премахнат част от огражданията, днес и жандармерия, и редица автобуси с полиция са тук.

Палатковият лагер, опънат от лявата страна на паметника на цар Освободител, раздава хляб на събралите си, които чакат депутатите пред сградата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7383 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Anil

2013.07.25 | 13:42

54
In awe of that anwesr! Really cool!
Rocco

2013.07.23 | 16:46

53
Intlgeilence and simplicity - easy to understand how you think.
Kreesan

2013.07.22 | 15:44

52
I was drawn by the hotensy of what you write
Jack

2013.07.20 | 06:27

51
Apteacirpion for this information is over 9000-thank you!
Гюро Михайлов

2013.07.18 | 18:47

50
Още от първия ден правителството започна работа по важните и неотложни мерки за България, като подкрепя всички инициативи, които допринасят за благосъстоянието на гражданите и бизнеса. Кво искате още? Какво сте ми се разпротестирали!?
Иван

2013.07.12 | 13:41

19
За всички граждани на България е ясно, че това са хора платени и излезли с едничката цел да се обогатят. Нека останалите хора не допуснем подобни елементи с користно поведение да налагат своите платени позиции. Правителството ще работи и ще изкара всички измами на предходните управляващи защото тях от това ги е страх.

2013.07.12 | 18:04

49
Това са българските БОШИБОЗУЦИ- които цял ден бездействуват по софийските улици - като повече от тях са дошли от провинцията-/от съмнителният контингент- мошеници; наркомани; джебчии;контрабандисти и др. и пишейки се за интелигенти участвуват в протестите за пари.....
Боздуган

2013.07.12 | 18:04

48
Сега вече всички протестиращи сме обявени от Атака и нейният лидер Сидеров за терористи!!!Постоянно по ТВ Алфа се тръби че всички които участвуваме в протеста срещу правителството сме терористи и заплашваме живота на един милион и половина софиянци които не участват в протестите.Използва се катастрофата на пияният таксиметров шофьор като оправдание че заради протестите линейките не са пристигнали на време и затова вече има и жертви за които са виновни протестиращите защото не са пуснали линейките да пристигнат на време.Аз питам как да наричаме участниците на активисти от Атака и нейният лидер Сидеров в протестите пред джамията в София или участието им в митингите през февруари за сваляне на предишното правителство.Иска ли Сидеров разрешение за безобразията си които върши или взема мегафона и започва агитация на улицата.Каква е тази наглост от Атакистите.ЛИНЕЙКИТЕ ПРИСТИГНАХА НА ВРЕМЕ. ПРОСТО УДАРА БЕШЕ МНОГО СИЛЕН И ДИРЕКТЕН ВЪРХУ ХОРАТА.ПРОТЕСТИ ЩЕ ИМА ГОСПОДА ОТ АТАКА.ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ.ТЕ СА ЗА НАРОДА И ЗА ИЗБАВЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ БОКЛУЦИ КАТО ВАС.

2013.07.12 | 18:02

47
Всички които по долу са писали срещу протестите нека да знаят че протестите не са в подкрепа за ГЕРБ а срещу правителството и всички депутати в това народно събрание.Не е вярно че нямаме искания и че не знаем какво искаме.Искаме смяна на закона за гласуване на изборите,намаляване на депутатите на 120 от 240 и да бъдат за не повече от 2 мандата избирани за депутати а не до живот.Което и да било следващо правителство да знае че ако не започне борба с монополите ,намаляване цените на тока ,храните и лекарствата протестите няма да спрат и с това отговарям на въпроса ви че не искаме Бойко и ГЕРБ а нови хора които да започнат реформите.Ако не се борим за това то тогава да бяхме си стояли с Виденов и да чакаме да се оправим.Това правителство да спре да тегли заеми защото след като сега в държавата не постъпват пари кога ще постъпят и от къде ще вземете за да върнете заема.Или както винаги сега да теглим а после другите да го мислят.Не заблуждавайте хората с трохите които им хвърляте че вършите нещо.Това което трябва да направите а вие не искате е борба с монопола затова си подайте оставката и дайте шанс на други да го направят.
Реален

2013.07.12 | 16:17

46
Нищо няма да постигнете, платени подметки! Мнозинството си е зад правителството а вие сте толкова дрогирани, че не осъзнавате какво правите – ГРОБ ви манипулира, за да се задържи на власт и да не бъдат разобличени най-крупните им престъпления.... уви, няма да успеят!!! Г-н Орешарски – работете съвестно да им извадите наяве далаверите и да ги опандизите, начело с изверга Борисов!!! Кармата ще ви застигне, нещастници ГЕРПедерски!!!
Мнозинство

2013.07.12 | 16:17

45
Нещастни престъпници са ГРОБ – какво очаквахте, че 2 мандата ли ще управлявате? То не може след толкова крадене и престъпления да ви остави народа.... ама вие нагли – не признавате резултатие. Половин милион загубеняци гласуваха за вас, още половин милион мангала купихте – това ли е мнозинство? България ясно показа, че не ви желае!!! Престанете с протестите и оставете правителството спокойно да работи за стабилизиране на държавата докарана до фалит от ГЕРПедерите!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини