Помияри нахапаха варненка

share

Три кучета нападнаха и нахапаха 60 - годишна жена. Инцидентът е станал в местността „Сълзица“ във варненския кв. „Възраждане“, съобщава petel. Едното от тях, по думи на свидетели,  се нахвърлило върху безпомощната варненка, съборило я и я ухапало на две места по краката. Жената се разпищяла. На помощ дошли съседи, които разгонили псетата, а дъщеря й веднага я откарала до Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“.

Пациентката е настанена в клиниката по ортопедия. „Нахапана е по едната подбедрица. Раните не са големи като мащаб, но са дълбоки“, обясни началникът на клиниката проф. Дико Бошнаков. Той посочи, че жената е под лекарско наблюдение в болницата, тъй като хирурзите се опасяват от инфекция. Едва след като раните се успокоят, те ще бъдат зашити, а жената освободена за домашно лечение.

Това обаче не е единствената пациентка на ортопедите тези дни по повод нападение от куче. В момента лекарите се грижат за още една варненка, която пък била атакувана от собствения си ротвайлер. Той нахапал едната й ръка. Има доста разкъсно-контузни рани, които се наблюдават преди лекарите да преминат към следващия етап от лечението.

Водещи новини

Още новини