Разград повишава енергийната ефективност в училищата

share

Публично обсъждане за поемане на общински дълг по проект за повишаване на енергийната ефективност в образователната инфраструктура на общината ще се състои утре в Разград, съобщиха от общинската администрация.

Проектът предвижда повишаване на енергийната ефективност на сградите и системите за топлоснабдяване на пет общински училища. Това са СОУ "Христо Ботев" и основните училища "Никола Икономов", "Отец Паисий", "И. С. Тургенев" и "Г. С. Раковски" в село Раковски.

С реализацията на проекта ще бъде подобрена и жизнената среда на 2300 ученици и на персонала на училищата, посочват от общината.

Общата му стойност е 4 678 198 лв., от които 3 976 468 лв. е безвъзмездната финансова помощ, а останалата сума е осигурена от бюджета на общината.

Планирано е размерът на общинския дълг да бъде до 3 000 000 лева, а срокът за погасяване на кредита до 24 месеца. Дългът ще бъде обезпечен със залог върху вземанията по договора за безвъзмездна финансова помощ и върху собствените приходи на общината, допълват от общинската администрация.

Водещи новини

Още новини