Каролев: Не всички майки трябва да получават помощи

share

Според мен е добре, че Хасан Адемов предприема тези мерки. Той трябва да предприеме и още няколко стъпки. Не всяка майка, която роди, трябва да получава помощи.

Това каза икономистът Владимир Каролев в студиото на TV7. Той коментира обявените вчера мерки от кабинета "Орешарски". В моето семейство никога не сме взимали тези пари и съм убеден, че има още такива семейства, които нямат нужда от тези пари. По-добре е една майка, която се нуждае от тези пари да вземе повече от 310 лева и да получи 400-500 лева примерно. Така разбирам аз помощта от богатите за бедните, категоричен беше Каролев. Аз лично съм убеден, че най-важното нещо е да се дават много пари за образование. В България има структурна безработица. Аз съм на мнение, че минималната работна заплата не трябва да бъде еднаква за всички райони в страната. В София 310 лева не стигат за нищо, но в Северозападна България 310 лева са много пари. Определянето на минималната работна заплата може да стане и по браншове, обясни Каролев.

От някъде трябва да се започне и реформите да се реализират, убеден беше Иван Нейков, бивш социален министър. В социалната сфера реформите са много и належащи. Те трябва да се проведат до една година, защото след това ще е късно и ще се намират само оправдания, за да не се провеждат. Аз искрено стискам палци на д-р Адемов, обясни Нейков. Пенсионната реформа е много закъсняла и там трябва да се работи много. Това което правим в момента, трябва да продължи да се прави. Някой трябва да каже на хората, че годините за пенсиониране между жени и мъже трябва да се изравнят. Задължително е да продължат да се увеличават годините за пенсиониране и стаж, категоричен беше Нейков. В България няма връзка между качеството на труда и заплатата. Ние искаме по-висока заплата, защото доматите са 5 лева, другото е 10 лева, а не защото сме квалифицирани работници. За да получаваме по-високи доходи, трябва да имаме по-висока трудова квалификация, обясни Нейков.

Водещи новини

Още новини