Антоний Тодоров: Правителство ще има благодарение на егоизма

share

Не се знае кой е победителят в тази ситуация. Ако някой беше дошъл от Марс вечерта на 12 май, щеше да каже, че наистина БСП е победителят на изборите", заяви в интервю за БТВ и предаването "Лице в лице" политологът Огнян Минчев.
Според Антоний Гълъбов печеливши са единствено депутатите, които се отцепват от една партия. "Винаги ги е имало и сега ще ги видим", каза той.

"В България през последните 23 години реформите не влизат по - дълбоко от няколко сантиметра под повърхността на почвата. Отдолу се запазиха същите потоци на власт и богатство, които съществуваха в миналото, включително и техните връзки", каза той.

"Победителите от изборите са тези, които искат в България да съществува една нестабилност", смята Минчев,

Според Тодоров има не един сценарий, а няколко сценария. "Изключително ниски равнища на солидарност, изключително ниски равнища на изработване на нещо. Няма посочена воля на българските граждани в каква посока трябва да върви България. Битката между различните сценарии успя да препотвърди това, че с политика се занимават едни шайки от бандити. От там идва не ниската избирателна активност, а качеството на избирателната активност", смята още той.

По думите му, българските избиратели все по - често са по - възрастни хора с ниски доходи, които зависят от държавата. Високо квалифицираните хора с високи доходи не гласуват, добави Тодоров.

Огнян Минчев, заяви от своя страна, че хората не гласуват, защото не припознават себе си и своите интереси в партиите. "Връзката между съдбата на хората и това, което се случва по коридорите на властта е изтънена. Представителността като реален процес трябва да бъде засилена. Това не изисква нова Конституция, това изисква ново съдържание", каза той.

"Към днешна дата имаме един парламент, който до голяма степен е блокиран не само заради тези пропорции, които се получиха след изборите, а защото в самата предизборна кампания имаше невероятен скандален характер. Лидерите на някои партии влязоха в такива конфликти, че хората няма да приемат тези лидери да си стиснат ръцете", заяви Минчев.

Антоний Тодоров заяви, че наистина в момента всичко зависи от това коя от партиите, които влизат в парламента, ще дадат въпросните един - два гласа. Той е категоричен, че ще бъде съставено правителство благодарение на партийния егоизъм. Тодоров смята, че партиите, които влизат в 42 - то НС ще предпочетат да съставят правителство, защото иначе изборите ще бъдат много неблагоприятни за тях.

Антоний Тодоров заяви още, че според него с мандат на БСП ще се състави правителство. По думите на Огнян Минчев,  не се знае обаче все още с мандата на коя партия ще бъде съставен нов кабинет. Той е на мнение, че пазарлъците между партиите ще продължат доста седмици.

Водещи новини

Още новини