Изобретател на пестелива печка няма пари да си плати тока

share

Българинът, който стана известен с това, че изобрети евтината електрическа печка “Калдера”, е останал без ток. Той няма пари да си плаща електричеството и затова по цял ден цепи дърва на хората в Средец, за да купува лекарства на болната си жена.

Изобретението остава на заден план. Александров разкри пред ТВ7, че едва си набавя средства за храна. Изобретателят се преместил след земетресението в Перник да живее в Средец и се оправяли добре в семейството с евтината печка до преди три месеца, когато жена му получила исхемичен инсулт. Спрели им тока. Наложило се да продаде всички печки, калорифери и хладилник , за да оцелеят.

Без ток съм на дъното”, казва още Александров и добавя с тъга, че децата му са в чужбина и дори не знае в коя точно страна се намират. Единствената му надежда е, да получи помощ от добри хора.

Александър Александров е работил в Български пощи. Нарича себе си изобретател. Едно от изобретенията му е парно, което поддържало 24 градуса температура, докато навън е минус 20. Електрическа му печка пък харчи колкото няколко крушки за осветление.

Водещи новини

Още новини