ЧЕЗ: От 100 лева сметка за ток, ние печелим само 9 лева

  • 11 февруари 2013 07:44

  • 1760
  • 6
ЧЕЗ: От 100 лева сметка за ток, ние печелим само 9 лева
©

На вчерашната среща с министрите Делян Добрев и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи говорихме до къде са стигнали проверките за сметките за ток. Основното решение което взехме е, че клиентите на ЧЕЗ вече ще могат да плащат разсрочено сметките си.

Това заяви пред камерите на TV7 Кремена Стоянова, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Електро". Хората, които живеят под наем и партидите не се водят на тяхно име, трябва да се възползват от възможността за пререгистрация. Ние искаме да възстановим доверието на клиентите в компанията. Призовавам всички граждани, които смятат, че са ощетени, да подават жалби, за да извършваме проверки, категорична беше тя. От 400 проверки в Благоевград, установихме само една грешка с отчитането. Ние сме активни в комуникацията с нашите потребители и искаме възможно най-доброто за тях. Причините за по-високите сметки за ток са по-ниските температури, по-дългия срок за отчитане, увеличаването на цената на тока, обясни Стоянова. Нашата цел в случая беше да установим дали имаме бизнес проблем. Към момента не сме установили технически проблеми. Ние добре разбираме притесненията на хората. Трябва да комуникираме още по активно с клиентите. Това е поуката, която си извадихме. Хората са притеснени и аз ги разбирам, допълни тя.

Не мога да кажа, че зад протестите на гражданите стоят политически сили и интереси. Това не е моя работа, каза още Стоянова. Таксите за електрическата енергия са необходими. Те се плащат, за да може електричеството да стигне до нашите домове, обясни Стоянова. Ние считаме и смятаме да направим през настоящата седмица една кампания. Нейното име ще е "Бъди информиран". Всеки наш клиент ще получи брошура, в която ще бъде обяснено, как точно се формира сметката за ток. Ще очакваме и препоръки от нашите клиенти. Искам твърдо да кажа, че от една сметка за ток от 100 лева, за ЧЕЗ остават 9 лева, обясни Стоянова. Нас ни нападат несправедливо, завърши тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1760 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.04.30 | 13:18

6
Не правете българите идиоти. Всички знаят, че далаверата на ЧЕЗ е -" аутсорсвани поръчки и услуги" и "признати разходи" - където им се признават и мерцедесите на шефовете и бензина за тях. И много, много други плащания
Либра

2013.04.30 | 12:35

5
Не е коректно написано. Не става дума за печалба. Става въпрос, че 9% от сметките за ток минават през ЕРП-то. Но в тези 9% са всъщност всички разходи за заплати, инвестиции, консумативи, наеми и т.н. и на последно място печалба. Какво си мислите, че като изгоните ЧЕЗ или някоя друга компания и стане държавно тея 9% няма да ги има ли? Не само, че ще ги има ами и ще са повече, защото от държавното дружество се краде ускорено!
Илия

2013.02.20 | 01:46

2
Звучиш доста НЕкомпетентно. Айде тогава обясни тия начисления за:високо напрежение; ниско напрежение;полувисоко;полуниско;невъзстановими разходи;зелени ,червени ,пембени и други енергии къде отиват?В социалното министерство ли? Нещастник,като ти харесва да лижеш някому топките лижи си ги,но не карай другите да вършат същото.
112

2013.04.30 | 09:47

4
В нормалните държави печалбите на големите компании е до 1% а при нас 10 пъти повече!!!!!!!!!!!!!!! Но след това идват и печалбите на "външните фирми на татко и братко", които ВИ допуснаха да вилнеете тук. За това изЧЕЗвайте. Не хората крадат енергия а ВИЕ хората - повече от видно е!!!!!!!!!!!!!
чешки мафиоти

2013.02.20 | 01:46

3
Напротив Чез имате технически проблем - портофелите на клиентите ви са празни , хората са ограбвани от всички правителства.Най-високоплатен е началникът на чешкото енергийно дружество „ЧЕЗ - България" Томаш Плескач, установи вестник „Всеки ден". Председателят на Надзорния съвет на енергоразпределителното дружество прибира всеки месец зашеметяващите 59 000 евро, тоест почти 120 бона.
q

2013.02.20 | 01:45

1
Защо трябва да ме интересува мене колко е печалбата на тия педераси от моята сметка за ток?? Това аргумент за какво е? Да не недоволстваме?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини