Разградчанин плаща 3500 лв. сметка за ток за четири крушки

  • 08 юли 2011 10:04

  • 1268
  • 0
Разградчанин плаща 3500 лв. сметка за ток за четири крушки
© Булфото

38-годишният Веселин Спасов получава сметка от 3500 лв. заради неправилно свързан електромер, съобщава бТВ.

Отказва да я плати, тъй като електромерът е извън имота му и е подвързан от електротехниците преди 4 години. На всичко отгоре с електромера за трифазен ток Веселин захранва само една гаражна врата и няколко лампи.

В къщата на Веселин Спасов има 2 електромера - за монофазен и трифазен ток. Вторият е помощен за дома, захранва само гаражната врата и четири лампи в градината, месечната сметка е около 5 лв. Точно той обаче се оказва неправилно подвързан според двама специалисти от електроснабдителното дружество, посетили дома през април. Спасов твърди, че е направен през 2007 г. от техни специалисти, с техни пломби.

Експертите казали на разградчанина, че ще получи изравнителна сметка, която се определя по Общите правила от договора с дружеството. Получената сметка надхвърлила всички очаквания

Чужда собственост, в случая електромер на Е.ОН, неправилно подвързан от техни хора, отчитащ моята ел.енергия и аз да плащам за нечии грешки, попита Спасов.

Има да плаща "скромната" сума от 3500 лв.

Аз поразтърсих да питам за подобни случаи - случвало се е на други хора нещо сходно с неработещ или нещо, което не отчита електромер, жалвали са се за големи суми - 1800 лв. и санкцията падала на 400 лв. и плащат, каза той.

Спасов вече е завел дело в Районния съд в Разград

Предстои неговото насрочване, искането му е санкцията да бъде изцяло отменена. Това не е мое и не мога да нося вина, ако твърди, че аз съм направил нещо, това е друг разговор. Ако имам вина то е, че не съм охранявал кутията от техните служители. Аз съм готов да помогна тука може някой метален шкаф, каса да изработя да бъде по-добре защитено с единствената цел да няма неправилни свързвания повече, каза още разградчанинът .

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини