Лучано: Спортът ще върне България на световната сцена

share

В спорта няма политика и не трябва да има. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ председателят на Българската федерация по ръгби Васил Иванов-Лучано.

Засега няма проведени консултации и не съм разговарял с президента Росен Плевнелиев са съставянето на служебен кабинет, обяви той и допълни, че е бил изненадан от предложението той да поеме Министерството на физическото възпитание и спорта. Спортът не е плод - зеленчук. При него трябва да има приемственост. Но когато видях хората зад подписката с кандидатурата ми - състезатели и представители на спортни федерации, разбрах оценката за направеното от нас, от екипа ми, коментира Лучано.

Нека спортът се управлява от федерациите. Ако стана министър, ще скъсам всички документи в повереното ми ведомство, защото е сбъркана схемата на финансиране, на това, което се случва със спорта. Трябва да се променят нещата в сектора, категоричен бе той.

По думите му, спортът може да направи така, че да върне името на България на световната сцена, и то само за седмица. Той обаче не каза как, само подчерта важността човек да има компетентен екип зад гърба си.

Васил Иванов изрази увереността си, че има пари за спорт. В спорта няма политика и не трябва да има, заключи той.

Водещи новини

Още новини