Любен Дилов-син: Топката сега е в ръцете на президента

share

Топката сега е в ръцете на президента Росен Плевнелиев, това каза в студиото на TV7 "Гласът на протеста" Любен Дилов-син. Според него едно от добрите решения е служебно правителство, съставено от най-добрите български кметове.

Журналистът Мира Кортенска призова всички политически отговорни лица да излязат пред Парламента и да започнат диалог с протестиращите.

Демонстрантите ще загубят енергията си, ако пред тях не излязат легитимни партии, които да приемат исканията им. Утре, когато започне предизборната кампания, как тези политици ще имат очи да излязат пред хората, ако днес се крият, попита Кортенска.

Двамата направиха паралел между събитията през 1997 г., когато беше свалено правителството на Жан Виденов, и протестите срещу монополите, коствали оставката на кабинета "Борисов". Кортенска и Дилов-син бяха единодушни, че тогава демонстрациите бяха яхнати от СДС, а днешните протестиращи очевидно не виждат алтернатива в нито една от съществуващите партии и не биха й се доверили да поеме властта, без същинска промяна на управленския модел.

Телевизионният продуцент Андрей Арнаудов беше категоричен, че в момента има много въпроси, но твърде малко отговори. Ако някой твърди, че знае какво се случва в момента в държавата, "или е гениален анализатор, или е пълен идиот", заключи той.
 

Водещи новини

Още новини