Плевнелиев връчи наградата на БАИТ за 2012 г.

Булфото
share

Росен Плевнелиев връчи днес специалната награда на БАИТ за 2012 г. на Емил Келевджиев и проф. Стоян Каприлов, ръководители на националния отбор по информатика за ученици.

Вие сте хората, които трасирате пътя напред. Някои от вашите постижения са на световно ниво, а други са направо уникални, посочи президентът, цитиран от БТА.

Ние обучаваме годишно по 35 хиляди прависти и 32 хиляди финансисти, а знаете, че 10 хиляди души във високите технологии могат да променят политиката, посочи той и обяви, че иска през 2013 г. буквичката "е" да е навсякъде - електронна община, електронно правителство и електронно здравеопазване.

Днес срещу всеки политик са насочени много камери, някои към основното, други към грешките, и те не могат да бъдат замазвани, каза Плевнелиев. Когато има проблем, той не трябва да се крие. Когато обаче има успех, също не трябва да се крие, каза президентът.

В конкурса бяха присъдени общо 15 награди в категориите за журналистически принос, Образователна награда, Студентска награда, Публична администрация, Бизнес иновативност, Компания на годината, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания на годината, E-business, Мобилни решения и Специална награда за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии.

Чрез този свой проект БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2012 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии, посочиха от Българската асоциация за информационни технологии.

Водещи новини

Още новини