Атентат срещу Ахмед Доган! Нападнаха го с пистолет (обновена + снимки + видео)

Булфото
share

Мъж с пистолет нападна Ахмед Доган по време на националната конференция на ДПС, докато той произнасяше своята реч.

Ахмед Доган не е пострадал. Мъжът е опрял огнестрелното оръжие до слепоочието на Доган. Пистолетът обаче е отказал и лидерът на ДПС е невредим. Веднага около него буквално е почерняло от хора. Мъжът е заловен и дори се е стигнало до саморазправа.

В залата на НДК настана силен смут. Лидерът на ДПС е изведен от залата от Лютви Местан. Охраната на Доган е реагирала след няколко секунди и той е бил принуден да избие пистолета сам и да легне на земята, за да се предпази. Националната конференция на ДПС е прекъсната.

Делегати са пребили нападателя с юмруци и ритници и дори са му смъкнали панталоните, докато реагират гардовете от НСО.

Оръжието е било малокалибрен газов пистолет. Нападателят е имал и пропуск, с който е влязъл в сградата на НДК и е минал напълно безпроблемно през скенерите на входовете.

Пистолетът е взет от депутата Христо Бисеров с помощта на хартия.

Лютви Местан обяви от трибуната, че е дадена почивка до 15.00 часа. Той помоли всички делегати да запазят спокойствие и увери, че Ахмед Доган е в добро състояние.

Премиерът Бойко Борисов е реагирал светкавично. Той е разпоредил вътрешният министър Цветан Цветанов да  отиде веднага в НДК.

Припомняме ви, че днес в НДК се състои националната конференция на ДПС. Според информации, Ахмед Доган днес трябваше да се оттегли от поста на лидер на партията.

Пред НДК има засилено полицейско присъствие. На мястото вече е пристигнала и линейка.

Лекари са прегледали Доган и са потвърдили, че състоянието му е добро.

Нападателят на лидера на ДПС е отведен вече от сградата на НДК.  Той е бил с качулка на главата при извеждането му. Мъжът е откаран с линейка. 

Водещи новини

Още новини