Сидеров: Бойко Борисов прикрива престъпните схеми на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН (видео)

share

"От години "Атака" се занимава с електроразпределителните дружества в България. Българското енерго бе дадено без пари на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН", припомни на пресконференция лидерът на партията Волен Сидеров.

От 2001 година цената на тока е скочила изключително много, като само ЧЕЗ го е увеличил с 159 пъти, съобщи Волен Сидеров. В резултат на това обаче българинът няма придобивки, а напротив токът спира все по - често.

Атакистът припомни, че по принцип ДКЕВР трябва да контролира тези дружества, но според него това не се извършва. Той припомни и че многократно е искал оставката на председателя на Комисията Ангел Семерджиев заради това.

Сега Сидеров съобщи, че отново подава сигнал в ДКЕВР относно трите електроразпределителни дружества. Едно от основните обвинения към тях е за нарушаване на лицензионните договорености. Той припомни, че тези нарушения са били установени още от премиера Бойко Борисов през 2010 година, но нищо не се е променило.  "Не знам защо премиерът и правителството дадоха заден ход и не взеха никакви мерки".

"Сега с този сигнал ние настояваме Семерджиев сам да прекрати договорите с тези три дружества. Той може да направи това и още повече, че има десетки причини за това. Ако не го стори, това означава, че  взима рушвет от тях и той може да си ходи, а Бойко Борисов да му поиска оставката", каза още Волен Сидеров.

Той допълни, че съществуването на трите дружества е знак, че премиерът и ГЕРБ прикриват хората, които ограбват българите, прикриват едни престъпни схеми.

Председателят на "Атака" е категоричен, че цената на тока изкуствено се увеличава и това трябва всички да го виждат.

Водещи новини

Още новини