Мародери са обрали някои от колите, закъсали в снежния капан на АМ "Хемус"

share

Мародери са обрали някои от автомобилите, закъсали в снежния капан на автомагистрала "Хемус" непосредствено преди коледните празници.

Това разкри шефът на Областното пътно управление инж. Димитър Тодоров. Той не поясни колко души са станали жертва на обирджиите. Крадците са "шетали" край Игнатиево и са отмъкнали от колите предимно акумулатори, джанти и гуми. В сградата на Областна администрация се състоя първото за годината заседание на Щаба за зимна подготовка. На срещата освен губернаторът и заместникът му, присъстваха още кметове на общини, представители на Областно пътно управление, Спешна помощ, Регионалната здравна инспекция, снегопочистващите фирми и др.

Коста Базитов изтъкна, че въпреки тежките условия са се справили с усложната зимна обстановка, но е необходима още по-голяма координация. Пламен Манушевна свой ред допълни, че техниката не е била достатъчна. "Освен това в подобни ситуации трябва се почистват не само първокласните и второкласните пътища, но и част от третокласните, защото много населени места остават откъснати от света", каза той.

По думите на инж. Димитър Тодоров, около 60 машини са почиствали пътищата от републиканската мрежа по време на голямата виелица. Той се съгласи, че в подобни пикови ситуации машините обикновено не достигат. Същевременно обясни, че фирмите не могат да си позволят да поддържат техника за върхово натоварване, което се случва само няколко пъти в годината.

Водещи новини

Още новини