Плевнелиев плати здравните вноски на безработна врачанка

Булфото
share

Мария Иванова от Враца задлъжня към президента Росен Плевнелиев. 57-годишната жена разказва пред в. „Конкурент" за неволите в живота си.

От дълги години тя е без работа и е задлъжняла с общо 2 000 лева. 321 лева са към държавния глава Росен Плевнелиев, а около 1 500 лева - към община Враца за жилището, което обитавала до преди година.

„Дълго време бях без работа. Вчера ми се обадиха от дирекция „Бюро по труда" във Враца, за да ми кажат, че имам възможност да започна като общ работник в един цех. Съгласих се веднага, защото отдавна чакам този момент", сподели обнадеждената Мария.

В средата на март 2012 г. тя е изведена от общинското жилище заради задълженията, които била натрупала. Сметките за обитавания от нея апартамент впоследствие били погасени от общината по разпореждане на кмета Николай Иванов, но сега Мария трябва да върне парите.

Заради безизходицата си и липсата на средства врачанката написала писмо до президента Росен Плевнелиев, в което отправила молба към него да й бъдат опростени здравните осигуровки. Вместо това държавният глава изпратил отговор, че те ще бъдат погасени.

„Сега като започна работа ще си върна парите на Росен Плевнелиев. Ще заделям по малко и постепенно ще му се издължа. Благодарна съм му! Притеснявам се обаче как ще успея да върна парите на общината. Искам да го направя, надявам се да работя и да мога да се издължа и към нея", заяви Мария Иванова.

Откакто е без подслон над главата си, жената преживява при роднини и приятелки. Въпреки задълженията си към община Враца, тя отново е помолила за общинско жилище, поне за месец, докато вземе първата заплата, но й било отказано.

„В такава безизходица бях, че стигнах дотам да пиша и на премиера Бойко Борисов. Изпратих му писмо, че съм в толкова трудно положение, че вариантите са или да ме вземе за своя жена или за любовница, за да мога да оцелея", разказа през смях безработната врачанка.

Водещи новини

Още новини