Бащата, обвинен в побой над болния си син: Жена ми иска да ми вземе къщата

share

Никога не съм пребивал децата си, не е имало домашно насилие, грижил съм се за тях. Това, което е казано е пълна лъжа. Така Валентин Петров, съпруг на онкоболна жена, която започна гладна стачка заради системен тормоз, който тя твърди, че той е оказвал над болния си син Даниел и нея самата.

Жената показа и медицинско удостоверение от 2008 г., в което е посочено, че има упражнено насилие. Друго удостоверение издадено от 17.10.2010 г., в което е написано че има кръвонасядания по гърба на момчето. Бащата обаче твърди, че това е резултат от бракоразводното дело. Там лекарят е вписал, че Даниел е бил доведен от баба си Веска, която твърдяла, че той е бил набит четири месеца по-рано.

Валентин Петров твърди, че жена му му казала, че ако не подпише пред нотариус, че няма претенции към семейното жилище. Става въпрос за къща с действащ автосервиз, който е собственост на фирмата на Валентин. На трети март бях изхвърлен от там със заповед за незабавна защита. Тази заповед обаче се издава без да се прави съдебно следствие. Към мен няма подадени сигнали за домашно насилие нито в Шесто РПУ, нито в прокуратурата, каза Петров.

Ели Кирина, която е началник отдел „Закрила на детето“ от Красно село заяви, че за първи път е имало уведомление от 14 юни 2011 г. Тогава отново бабата се появила с твърдение, че Даниел куца, а баща му е отказал да го заведе до болница. Социалните са приели сигнала, а на следващия ден е дошла майката на Даниел, като казала, че иска да се прекрати проверката по случая. Кирина отрече твърденията на майката, че е правен експеримент, в който и е дадена кукла, която е трябвало да рита, за да покаже домашното насилие налагано от баща им. Децата не живеят в риск, а грижите за болния Даниел ще бъдат по-добри с участието на бащата, твърди Кирина.

От 2010г. съпругата на Даниел всъщност живее на семейни начала с друг мъж, който се казва Ивайло Методиев. До миналата година за децата се грижих аз и майката на съпругата ми, каза Валентин Петров.

Водещи новини

Още новини