Община Търговище приключи без задължения 2012 година

share

Община Търговище приключи без задължения 2012 година, съобщи кметът Красимир Мирев. В новата 2013 г. местната администрация влиза с малък преходен остатък.

Осигурен е и необходимият финансов ресурс на общинските звена и институции за нормално поддържане на живота в Търговище. Много
добра е събираемостта на местните данъци и такси, отчитат от ръководството. Приходите от такса битови отпадъци за 2012 г. са на 100 процента. От общинската администрация съобщиха още, че е подписан договор с изпълнителя на проекта за рехабилитация на ВиК-мрежата в града по оперативна програма "Околна среда". Той предвижда подмяна на над 25 километра амортизирани и изграждане на нови приоритетни водопроводи, както и подмяна на канализационни колектори с недостатъчен капацитет и изграждане на нови - общо около 9 км.

Изготвени са проекти за "зелена градска среда" по ОП "Регионално развитие". Става въпрос за обновяването на централния площад "Свобода" и част от пешеходната зона, парк "Юкя" и поставяне на нови шест детски площадки в Търговище, допълниха от администрацията.

Водещи новини

Още новини