Областният управител на Добрич върнал 57 решения на местната власт

share

Областният управител на Добрич Желязко Желязков е издал през 2012 година 57 заповеди за връщане на решения на общинските съвети, съобщи пресцентърът на областната администрация.

В Административния съд в Добрич са образувани 15 дела по жалби на областния управител срещу решения на органите на местното самоуправление. В повечето случаи областният управител e оспорил процедурата по приемане на общинските бюджети. Осем от делата вече са прекратени поради отмяна на решенията от страна на общинските съвети.

През годината Желязков е водил и осем граждански дела за обявяване нищожността на договори за покупко-продажба на недвижими имоти по брегоукрепителното съоръжение между Балчик и курорта "Албена", допълват от пресслужбата. Всички съдебни спорове са спечелени в полза на държавата, като е доказана нейната изключителна собственост върху имотите. Фирмите ответници са осъдени да предадат владението върху парцелите.

Областният управител е предявил иск и срещу наемател на морски плаж за заплащане на неустойка поради неизпълнение на договор за наем. На първа инстанция делото е спечелено от областната управа.

Водещи новини

Още новини