Фандъкова: В София няма да има увеличение на данъците

Булфото
share

В София няма да има увеличение на местните данъци и такси.

Това заяви в студиото на TV7 Йорданка Фандъкова. Първият ми работен ден мина спокойно. Направихме оперативки с кметовете и разговаряхме. Плановете за новата година са ни ясни отдавна и сега остава да работим по тях, продължи Фандъкова. Средствата за зимно почистване зависят от това каква ще е зимата. Заложили сме 18 млн. лева за зимно почистване и пари ще има. Фирмите трябва да си свършат работата и всичко ще бъде наред. Аз знам едно правило-когато се цапа, трябва да се чисти. Когато се работи упорито и постоянно, резултатите са налице, допълни Фандъкова.

Категорично заявявам, че в София няма да има повишение на местните данъци. През 2012 година отчетохме много добра събираемост. Разчитаме и на доброто усвояване на европейските средства.  Предстоят строежи на нови кръстовища на две нива. Започваме отсечката на метрото до Софийското летище. Ще ремонтираме Цариградско шосе. Всичко това се случва с европейски пари и аз съм много доволна, че се справяме повече от добре с усвояването им, разкри Фандъкова. Канализацията на София също ще бъде подменяна с европейски пари. През миналата година направихме няколко много големи проекта в това отношение. Колекторите в Горна Баня и Овча купел са доказателство. Подменихме и близо 90 км. канализационна мрежа, похвали се тя.

Аз обичам числото 13 и се надявам, че 2013 година ще ни донесе много късмет и успехи. През 2013 година обмисляме много усилена строителна програма. Ще бъдат построени много нови улици и булеварди. Ще подменим настилката на централни места в София. Това ще доведе до проблеми за всички, но аз умолявам софиянци да разберат, че всичко това ще е за добро, каза още Фандъкова. София е градът с най-ниска безработица и много хора идват тук, за да си търсят препитанието и се надявам те да се чувстват добре. Поддържаме добра комуникация с гражданите на София и аз съм много доволна от този факт, допълни тя.

Кредитният ни рейтинг през 2012 година беше повишен и това ни дава възможност да кандидатстваме за заеми при много по-добри условия. През 2013 година ще вземем заем за 50 млн. евро, разкри Фандъкова. За период от две години ще подменим 120 автобуса и 20 трамвая в градския транспорт, като кандидатстваме по ОП "Транспорт". Тролейбусите също са почти на 100% подменени. Имаме идея да закупим и нови 10 метровлака. Целта ни е да качим колкото се може повече хора в градския транспорт. Не сме повишавали цените на билетчето и се стремим да стимулираме намаляването на трафика по улиците на града, завърши Фандъкова.

Водещи новини

Още новини