ДАИ спря от движение два микробуса

share

Над 150 проверки на автобуси и таксиметрови автомобили са извършили служителите на ДАИ в района на Благоевград по време на коледните и новогодишните празници от 20 декември до 1 януари, предаде БНТ.

Санкционирани са 12 нарушители - за нелицензиран превоз на пътници, за нерегламентиран багаж в автобуси, за двойни тарифи в таксита в новогодишната нощ и неспазване на разписание.

Два микробуса са извършвали превоз на пътници извън страната без да имат лиценз за подобна дейност. Колите са спрени от движение за срок от 6 месеца, а глобата за шофьорите е по 1600 лева.

Три автобуса с багаж без пътник, също са попаднали под ударите на Закона за автомобилните превози. На водачите са съставени актове от по хиляда лева, с толкова ще бъдат санкционирани и превозвачите.

В новогодишната нощ гражданин от Благоевград е подал сигнал в автомобилната инспекция, че шофьор на такси му е поискал двойна сума от официално обявената.

Засилени проверки на автомобилните инспектори ще има и за технически преглед на автобусите преди излизане по пътищата. По над 10 сигнала от граждани на месец от Благоевградско получават в ДАИ на националния телефон за нередности в транспорта. Нарушителите по време на проверките в празничните дни тази година в областта са по-малко в сравнение с миналата.

Водещи новини

Още новини