БАДДПО: Доходността на пенсионните фондове е много добра

share

Дружествата за допълнително пенсионно осигуряване са в добра кондиция, което им позволи да се преборят с кризата. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО).

Постиженията на дружествата са радващи, на фона на настоящата икономическа обстановка. Има 6 % ръст, вследствие на инвестициите. Тези положителни резултатите са много добре, след над 25-те процента спад през 2008 г. Всичко това показва, че средствата на осигурените лица се управляват добре и те носят доходност, обясни Абаджиев.

По думите му, доходността на пенсионните фондове е много добра и парите за пенсии са налице. Той обаче коментира, че никой не е застрахован, че кризата от 2008 г., която още не е отминала, няма да се случи отново.

Имаме 4 000 000 осигурени партиди. По-малко от един процент са тези, които са сменили дружеството, в което се осигуряват, през последната година, обясни председателят на БАДДПО и допълни, че е хубаво, че гражданите имат такова право, като дори не са длъжни да обясняват мотивите си за промяната.

Водещи новини

Още новини