Делян Добрев: Деутатите сами да решат въпроса със забраната за тютюнопушене

share

"Нека Народното събрание с дебат да реши въпроса със забраната за тютюнопушене на обществени места", заяви пред журналисти Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Това е тема на Народното събрание", подчерта още веднъж министърът. Той съобщи, че днес се е състояла среща с хотелиери и ресторантьори, за да се чуят дали техните клиенти се нагласиха с новия закон, дали свикнаха с разпоредбите или има сериозен спад на оборотите.

"От това, което предварително знам от хотелиерите и ресторантьорите, е, че те наистина чувстват спад в оборотите заради забраната. Много от тях се адаптираха като пред ресторантите изнесоха отоплителни уреди на газ. Въпреки всичко се чувства спад”, коментира още Делян Добрев.

„Аз като министър на икономиката няма да бъда вносител на тези промени, най-малкото защото те ще отнемат много време. Тук се касае за предстоящи празници. По-бърза промяна би могла да стане от името на народните представители.Това решение трябва да стане с консенсус в Народното събрание, а не с определено виждане на определен министър. Аз съм склонен на определена гъвкавост, тъй като отговарям и за туризма. От друга страна министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е против каквато и да е гъвкавост по тази тема. Народното събрание е за това, да води дебат и да вземе най-правилното решение с консенсус”, заяви министърът.

Водещи новини

Още новини