Проф. Вучков: Гласувам с две ръце за смъртното наказание

share

Смъртното наказание трябва да бъде въведено отново. Аз гласувам с две ръце за него.

Това заяви в студиото на TV7 проф. Юлиан Вучков. Той коментира темите за отмяната на доживотния затвор без право на замяна, смъртното наказание и съдебната система. Ето сега Маргарита Попова предлага да отпадне наказанието доживотен затвор без право на замяна. Това е демагогия. Това е кощунство, категоричен беше професора. Президентът Росен Плевнелиев винаги танцува между отговорите "може би да" или "може би не" и не взима отношение. Тази грешка не трябва да се допуска. Напротив. Трябва даже да се върне смъртното наказание. Аз лично ще гласувам с две ръце за това, разкри Вучков.

Престъпниците си остават престъпници за цял живот. Много е трудно да промениш характера на един такъв човек и това се случва в изключително редки случаи, защити тезата си Вучков. Ето ви примера Максим Стависки. Пиян уби хора и продължава да води разгащен живот. Имам информация, че продължава да пие и да кара колата си с бясна скорост, разкри професора. За всичко това е виновна съдебната система. Тези магистрати непрекъснато си намират оправдание и не вкарват престъпниците в затвора. Нямало доказателства, не били достатъчно силни доказателствата и тн. Нищо не се довежда до края, това е проблемът, допълни той.

Проф. Вучков не подмина и родните политически дейци. Политиците не искат да има твърди и сериозни наказания, защото ги е страх. На всички е ясно, че за последните 23 години има много политици, които трябва да влязат зад решетките. Именно за това те не приемат закони, които да отговарят на нуждите на хората. Техните закони за съдебната система са меки, уклончиви и неработещи. На тях им е ясно, че ако приемат едни хубави и зрели закони, които работят, това един ден ще се обърне срещу тях и ще ги пратят в затвора, завърши Вучков.

Водещи новини

Още новини