Строят завод за автобуси и тролейбуси в Габрово

Булфото
share

Ръководството на автомобилните заводи "LAZ" в Украйна е взело решение да инвестира в Габрово и да изгради завод за производство на автобуси и тролейбуси.

Това съобщиха днес от общинската администрация и уточниха, че между кмета на Габрово Таня Христова и президента на Лвовските автобусни заводи Игор Чуркин вече е постигнато споразумение за започване на новото производство.

Днес в Габрово се състоя официално представяне на производството на украинските автомобилни заводи, информира БТА. "Сега имаме шанса да стъпим на нови пазари и в Габрово да се правят автобуси, на които пише "Произведено в България" , каза по време на представянето Владислав Спектор , директор маркетинг на Лвовските автомобилни заводи. По думите му планирането на инвестицията в Габрово ще започне в началото на 2013 година, а в края на пролетта ще бъде създаден и конкретният бизнес план.

Според Спектор производственият капацитет в Габрово позволява годишно да се произвеждат между 500 и 800 автобуси и тролейбуси, а откритите нови работни места ще са над 600.

На официалното представяне на автомобилните заводи "LAZ" присъства и извънредният и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтажи.

Водещи новини

Още новини