Цял клас петокласници ще учат на таблети

share

Цял клас петокласници от бургаското основно училище „Васил Априлов” ще чете уроците си от таблети.

Всички ученици получиха като подарък електронните устройства лично от кмета на града Димитър Николов и зам.-министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Петокласниците и тяхната преподавателка заслужиха скъпите подаръци с постигнатите високи резултати в образованието, съобщи БТВ. Класът зае третото място в страната по резултат при външното оценяване след завършване на четвърти клас, а училището е с пети резултат в национален мащаб.

Освен таблетите, учениците получиха и кодове за всички електронни учебници, които ще могат да качат на своите устройства.

По повод срещата с кмета и зам.-министъра, както и първия учебен ден, школниците бяха облечени еднакво - със зелени тениски, на които бяха изобразени патронът на училището Васил Априлов и класният ръководител на гърба - Флоринда Радева. Идеята е на родителите.

Таблетите, които класът получи, са осигурени със средства от община Бургас. Местната администрация положи началото на традиция за поощряване на ученици и учебни заведения, показали високи резултати в образованието.

Чрез модерните устройства оценяването от контролни и тестове ще става за секунди, тъй като резултатите, които малчуганите попълват, се отчитат автоматично, а учителят може да ги провери веднага.

Водещи новини

Още новини