Ще има ли промяна за матурите и удължаване на учебната година?

Pixabay
share

От днес, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София, Благоевград, Бургас, Силистра и Смолян и др. преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 ч. 

Началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева коментира ситуацията в училищата: 

"Когато децата се върнаха на училище преди два месеца, имаше общо 400 положителни или контактни деца. Към март месец 3000 ученици са с коронавирус или карантинирани. 9 на 10 000 деца са положителни", разкри тя.  

Ученицитe от 5 до 12 клас обратно вкъщи заради COVID-19

Имаме 35% ваксинирани учители, коментира Ваня Кастрева. 

"Не може да има алтернатива на присъственото обучение. Всичко друго е добро за здравето. Учителите разчитат на подкрепата на семействата в онлайн обучението", обясни началникът на РУО-София. 

"Децата нямат право да ходят в МОЛ-овете без придружител, но когато се помолят пред сградата на непознат, той ги вкарва. Децата има много контакти извън училище", заяви Кастрева.

"На този етап няма да има промяна за матурите и удължаване на учебната година. Не се обсъжда и отпадането на части от учебното съдържание за изпитите", разкри шефът на Регионалното управление на образованието в София-град. 

Водещи новини

Още новини