100 остават без детска градина в пловдивски район

share

Около 100 деца няма да могат да се запишат на детска градина през тази година в район „Западен". Това призна по Дарик радио кметът на района Десислава Желязкова. По думите й почти всички 8 детски заведения в района имат нужда от основни ремонти. За 6 от тях има вече изготвени проекти за енергийна ефективност, каза още Желязкова.

Тя бе категорична, че следващата седмица ще бъде обявен конкурс по Закона за обществените поръчки за преасфалтиране на няколко улици в района. Става въпрос за карето между улиците „Дрен", „София", „Солунска" и детска градина „Светла". Там ще бъде извършено пълно преасфалтиране, подмяна на тротоарна настилка и облагородяване на междублоковото пространство, каза Желязкова. Общо за подобни дейности сме предвидили над 700 хил.лева, обясни районният кмет.

По отношение на гаражите в „Западен" Желязкова обясни, че повечето са законни. От 630 клетки в района има само 123, които или не са регистрирани или за тях не е плащано. В края на месец юни ще стартира акция по премахването им, уточни тя.

Първият етап на проекта Модър-Царевец трябва да стартира в началото на месец септември тази година. Той трябва да свързва булвардите „Пещерско шосе" и „Александър Стамболийски" с подлез под жп линията София-Пловдив-Свиленград.

Водещи новини

Още новини