Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок

Pixabay
share

„Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи”. Така коментира в предаването "Събуди се" по Нова телевизия предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Петрова не отрече факта, че в някои училища има проблеми с техниката, но според нея родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.

„Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи”, добави Цветина.

Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата на места интернет връзка. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 

Министър Вълчев разкри ще бъде ли удължена учебната година и кога ще отворят врати училищата и детските градини

Цветина обясни, че от групата ще продължат да настояват за това училищата да продължат да бъдат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини