Министърът на транспорта откри юбилейната стотна учебна година в УНСС

УНСС
share

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязково откри юбилейната стотна учебна година в Университета за национално и световно стопанство, съобщата пресцентърът на транспортното ведомство.

"Призовавам студентите да не подценяват развитието на транспорта като сектор. В следващите десетилетия дигитализацията и декарбонизацията като ключови политики в Европейския съюз ще се фокусират основно в транспортната свързаност. От друга страна, информационните технологии са част от нашия начин на живот независимо от това дали го желаем толкова ярко, или не", е казал министърът, цитиран в съобщението.

Външният министър на Словакия ще стане "Доктор хонорис кауза" на УНСС

Той е припомнил доброто сътрудничество с УНСС с многото защитени проекти. Министър Желязков и ректорът на висшето училище проф. Димитър Димитров са валидирали специално пощенско-филателно издание "100 години УНСС".

Проф. Димитров е връчил на министър Желязков почетен плакет. Гости на събитието са били още управителят на БНБ Димитър Радев, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Атанас Герджиков, академици и студенти.

Водещи новини

Още новини