Караянчева поздрави участниците в ученическата конференция „Модел на Народно събрание“ в 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“

Народно събрание
share

В Деня на народните будители председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави участниците в националната ученическа конференция „Модел на Народно събрание“ в 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“ в София. Целта на конференцията е чрез симулиране на дейността на Народното събрание учениците да се запознаят с работата на законодателната институция.

Вие, младите хора, сте нашето бъдеще, бъдещите народни представители, министри, ръководители на държавата, обърна се председателят на парламента към учениците. Цвета Караянчева им пожела да бъдат смели и дръзки, да преследват мечтите си, да не се притесняват да споделят креативните си идеи. Вашите преподаватели са съвременните будители, черпете от техния опит и знания, подчерта още председателят на Народното събрание.

Тя ги поздрави, че са избрали Деня на народните будители да бъде ден на парламентаризма в тяхната гимназия и изрази надежда примера им да последват и много други училища в България.

Цвета Караянчева припомни, че предстои след няколко месеца отбелязването на 140 години от Учредителното събрание и от приемането на Търновската конституция. Тя сподели, че на 16 април се предвижда да се проведе във всички училища в страната час по Конституция и ги призова да се включат в инициативата.

Водещи новини

Още новини