Караянчева: Установяването на Стратегически диалог между България и Азербайджан е естествено продължение на двустранните ни отношения

  • 31 октомври 2018 13:29

  • 436
  • 0
Караянчева: Установяването на Стратегически диалог между България и Азербайджан е естествено продължение на двустранните ни отношения
© Народно събрание

Поставянето на началото на Стратегически диалог между България и Азербайджан е естествено продължение на отличните ни двустранни отношения. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на среща с министъра на външните работи на Азербайджан Елмар Мамедяров, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Гостът е на двудневно официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

Председателят на българския парламент изрази задоволство от активния политически диалог между България и Азербайджан. Значителен принос за това имат групите за приятелство между нашите страни, които са сформирани в двете законодателни институции, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите ѝ обаче има неизползван потенциал в областта на търговско-икономическото сътрудничество, където трябва да бъдат положени целенасочени усилия. 

Министърът на външните работи на Азербайджан Елмар Мамедяров отбеляза, че отношенията между Азербайджан и България имат дълбоки исторически корени, те са приятелски и двете страни поддържат интензивен парламентарен диалог. „Една от основните ни задачи е да направим необходимото за развитие на икономическото сътрудничество между Азербайджан и България", подчерта той и добави, че Азербайджан е готов да бъдат обсъдени възможностите за участие на азербайджанска компания в газификацията на България за битови цели. 

„България ще изпълни ангажиментите си по изграждането на газопровода, който ще ѝ позволи да получава по 1 млрд. куб. м. газ годишно от Азербайджан", подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя отбеляза, че страната ни проявява интерес към предложението на азербайджанската компания СОКАР за газификацията на България за битови цели. 

Председателят на Народното събрание и азербайджанският външен министър бяха единодушни, че България и Азербайджан са готови да си сътрудничат в изграждането на транспортна инфраструктура, свързваща Европа и Азия. В развитието на двустранните отношения важно място имат и връзките в областите на образованието и културата беше отбелязано още на срещата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини