Ректорът на УНСС: Имаме много сбъркана демокрация

share

Винаги съм твърдял, че за да бъдеш университетски преподавател трябва да обичаш младите хора. Аз не съм против тях. Университетът е храм на науката, там не се прави политика. Това каза ректорът на УНСС, проф. Стати Статев по БНТ.

"Вероятно трябва да се направи нещо в обществото. Младите хора се явяват един  заложник на общата несигурна ситуация. Не е този начина, по който трябва да се търси решение на обществените проблеми, искам да подскажа на студентите. Ние уважаваме всяка една идея, но университетът не е мястото, защото така ще влезем в една безкрайна нерешима задача", посочи той.

"Нещо много бъркаме с демокрацията. Не можем да нарушаваме правата на другите", поясни проф. Статев.

"Моята информация показва, че академичният състав на УНСС не изразява подкрепа на този начин на протест. Не е това правилният път. Това е храм на науката и там се прави наука и нищо друго", допълни той. "Не може един ден такива хора да ни управляват".

"Не бива да се пречи на институциите да си вършат работата. нямаш право да не допускаш хората да отиват на работа. Категорично не мога да бъда убеден, че трябва да пречиш. Да отидат в кръчмите, в Борисовата градина и на други места да протестират", завърши професорът.

Водещи новини

Още новини