Ректорът на УНСС: Не можем да сложим камера във всеки коридор и стая

  • 01 март 2012 08:01

  • 1314
  • 1
Ректорът на УНСС: Не можем да сложим камера във всеки коридор и стая
©

Отиде си поредния млад човешки живот. Много са големи проблемите на Студентски град. Това не е Студентски гард. Обществото трябва да реши има ли нужда от Студентски град и кампус – без заведения, барове и кръчми“, това каза пред БТВ ректора на УНСС проф. Стати Статев.

По думите му Студентски гард отговаря на всички условия – има видеонаблюдение, налагат се санкции. „Не можем обаче да сложим камера във всеки коридор и стая“, допълни той.

Имаме повдигнато обвинение и задържане под стража за 72 часа за убийството в Студентски град. Това е съквартиранта на убития“, това потвърди Ани Петрова, началник на 7 - мо РПУ. Тя съобщи още, че работата по случая продължава, за да се изяснят детайлите. По думите и може да се говори за самоотбрана, тъй като са били трима на един. „Тепърва обаче ще се установи дали самоотбраната е превишена“, допълни тя.

На въпрос ежедневие ли е това тя каза, че не можем да говорим за ежедневие, но има доста такива случай. „Извършените престъпления са по-малко отколкото в останалата част. За последните 2-3 месеца са няколко и те се броят на пръстите на едната ръка. Случаите са много различни и в повечето пъти са след употреба на алкохол“, допълни тя. Оказва се, че в Студентски град има 60 заведения на 80 жилищни сгради. Петрова апелира към студентите да са по-отговорни и дисциплинирани.

Оказва се, че в учебни дни има намаления на алкохола в заведенията в Студентски град. Потвърдиха го и самите жители на градчето. „Пие се много повече през седмицата“. В САЩ и Европа в кампусите има така наречения „тих час“. Забранен е и достъпа на външни лица, както и купоните в стаите.

Убийството от вчера се приема равнодушно от студентите и за тях това е все по-нормално.

„Държавата отново позволи да се случи убийство“, каза Румен Захариев, представител на студентите. Според него управляващите защитават интересите на бизнеса. „Тези неща се случват заради корупция и икономически интереси“, допълни той. Според него Студентски град не е загубен. Събрани са над 5 хил. подписа за това в градчето да не се строи, но държавниците на са обърнала внимание на тези подписи.

Последвайте канала на

1314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nesaglasen

2012.03.01 | 10:05

1
Не съм съгласна напълно с това което се казва - в стаите - да, но в коридорите на общежитията защо да няма камери ? Така ще се запазва и имуществото и ще има ред.Но ректорите не искат - гледат да се отърват. А искат автономия - но само за това което носи проходи, нали? Ето им автономия - да решават възникналите проблеми. Или това не ги устроива. А за какъв учебен процес говорят точно те - попитайте възпитаниците им, че дори и други - сегашни възпитаници - само дето истината се казва "под сурдинка" - всеки знае абревиатурата УНСС какво означава. Помните ли оня преподавател Петкан ? Жалкото е че е истина всичко казвано под сурдинка за УНСС и преди и сега - все тая.

Добави коментар

Водещи новини