Куриоз! Митничар напусна работа заради ниска заплата

share

Племенникът на починалия наскоро бивш полицейски шеф в Благоевград Драгомир Джельов - Радостин, стана първият митничар в България, напуснал работа заради ниска заплата, пише в. Струма.

Радостин Джельов бе от малцината щастливци, спечелил в началото на годината конкурса за митнически инспектори, на който се явиха десетки синове и дъщери на известни бизнесмени, директори, адвокати и съдии от областния център на Пиринско. След жестоката пресявка, включваща психологически и чуждоезикови тестове, на финала в Митница Югозападна бяха назначени 6-има нови младши инспектори и един от тях бе Р. Джельов.

При сключване на договора за работа на Джельов било обяснено, че ще получава 420 лв. бруто, а ако изкара по-късно изпитите за повишаване на нивото, заплатата му може да стигне до 550 лв. Още на третата седмица 35-годишният митничар преценил, че служебните му ангажименти да търка едно от бюрата в митническото учреждение и да се занимава с бумащина за мизерните 420 лв. заплата нямат нищо общо с доста дългото му СV, което е изпълнено с образователни степени по икономика и финанси от Американския университет в Благоевград и бизнес колежа в щата Оклахома, както и специализации и стажове в Бостън и Германия.

Щом сложил чертата и видял, че бленуваното от мнозина митничарско място не си заслужавало ученето, за което похарчил 28 от 35-годишния си живот, Радостин Джельов подал молба за напускане на Митница Югозападна и вече близо седмица е безработен.

“От няколко дни ме питат много хора защо съм напуснал толкова “златно място” като Митница Югозападна. Уважавам много бившите си колеги от въпросната митница, ама колко точно “митничари” познавате с такива CV-та?” - писа в неделя на страницата си във Фейсбук Радостин Джельов.

За момента той още не е наясно с какво ще се занимава занапред. С каквото и да си изкарва хляба, решил е да подпомага финансово талантливи сираци от сиропиталището в Благоевград и дома в с. Стоб.

Водещи новини

Още новини