Иззеха близо 25 хил. къса контрабандни цигари

share

При полицейска операция по линия "Акцизи" на територията на ОД МВР-София бяха иззети 24 440 къса контрабандни цигари, съобщиха от ОДМВР София.

На територията на ОД МВР-София се проведе специализирана полицейска операция по контрола на акцизните стоки. Бяха извършени проверки от служители от икономическа полиция при ОД МВР – София и колегите им от районните управления. В хода на операцията в гр. Костинброд е извършена проверка в кафе-аперитив на ул. ”Славянска”. В обекта стопанисван от К.Н. на 37 години зад бар плот, в кашон бяха намерени и иззети 1260 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол.

Служителите на реда предприели проверка и на лекия автомобил на собственика, паркиран пред търговския обект. В багажника на автомобила бяха намерени още 3000 къса контрабандни цигари от различни марки. В хода на полицейската операция, беше извършена проверка и на дома на управителя. На първия етаж на къщата, в помещение, обособено като спалня, бяха открити значително количество базакцизни цигари. Полицейските служители иззеха общо 19 380 къса контрабандни цигари, укрити в черни полиетиленови торби.

К.Н. е задържан за срок да 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е районна прокуратура – Костинброд.
В хода на същата операцията в гр. Годеч на ул. “Хр. Смирненски” е извършена проверка на В.Г. на 32 години от гр. Годеч. В багажа и са установени 4 стека цигари от чужди марки без акцизен бандерол. От В.Г. са иззети 800 къса нередовни цигари с протокол за доброволно предаване. По случая в РУП - Годеч е образувана преписка за престъпление по чл.

Водещи новини

Още новини