Дете разиграва пожарна и спешна помощ с фалшиви сигнали

share

Криминалисти от Първо районно управление «Полиция» - Плевен установиха, че 15-годишен от село Опанец е отправил фалшиви сигнали за инциденти в родното си село.

На 20 септември в 17:04 часа момчето вдигнало на крак огнеборците като се представило за Иван Иванов и съобщило по мобилен телефон за пожар в къща в старото село. Специализирани екипи с два противопожарни автомобила са установили на място, че няма пожар на посочения адрес.

Полицейски действия са разкрили, че 15-годишен ученик е подал невярната информация като е използвал предплатена карта на оператор «Глобул», регистрирана на майка му. Разследването изяснило, че на същата дата - 20 септември, в 18:02 часа момчето е подало чрез телефон 112 идентичен сигнал, но този път за починала жена пред магазин за хранителни стоки в село Опанец. Бил е изпратен екип на "Спешна помощ" - Плевен, който установил, че няма такъв инцидент.

От момчето са снети обяснения. До момента то няма други криминални прояви. Клетъчният апарат и сим картата са предадени доброволно от майката на извършителя. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Плевен във връзка с данни за престъпление по чл. 326 ал.1 от НК.

Водещи новини

Още новини