Полицаи задържаха трима хем пияни, хем без книжки зад волана

share

В региона на Велико Търново са заловени трима солидно почерпени водачи, двама от които без книжки. Това съобщиха от полицията в града.

Вчера посред бял ден, около 15,00 ч., в с. Къпиново за проверка бил спрян мотопед "Хонда", управляван от 59-годишен неправоспособен водач от същото село, известен на полицията. След тестването му с дрегер, уредът показал 3,78 промила алкохол. Проверката показала, че никога през живота си мъжът не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ.

Снощи около 23,40 на пътя с. Масларево - с. Вързулица служители на полицейското управление в П. Тръмбеш спрели за проверка товарен автомобил "Пежо Боксер", управляван от неправоспособен 58-годишен мъж от Килифарево, известен на полицията и осъждан за управление на МПС в нетрезво състояние. При тестването му с техническо средство, апаратът отчел 3,15 промила.

Рано тази сутрин, около 05,00 ч., при проверка на товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 23-годишен турски гражданин, е установено, че той е седнал зад волана с 1,69 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ.

Тримата почерпени шофьори са задържани за 24 часа, срещу тях са започнати бързи производства.

Водещи новини

Още новини