Пипнаха измамник във Враца

share

Полицаи от Враца задържаха измамник, предлагал подредничество при назначаване на работа в МВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Враца задържаха софиянец, предлагал услугите си на кандидати за работа в МВР.

Посредникът гарантирал, че срещу заплащане и сключен договор ще им уреди максимален брой точки на провежданите изпити и назначаване на работа в МВР. След оперативно-издирвателни действия Д.Г. на 54 години от София, управител на фирма за консултантски услуги, е задържан. При проверката е установено, че той сключвал „договори за консултантски услуги“ с кандидати за работа в МВР, като взимал от тях 900 лв., а след евентуалното им назначаване на работа в МВР, по силата на сключения договор, трябвало да му платят още 2000 лв. В автомобила му са открити списъци с имена на кандидати за работа в МВР от цялата страна, включително за ОДМВР – Враца, проектодоговори и други документи. Д.Г. е задържан за 24 часа. Действията по разследването продължават.

Във връзка със случая от Дирекция „Човешки ресурси“ – МВР уточняват, че редът за постъпване на работа в МВР е стриктно регламентиран. Процедурата за кандидатстване се провежда на няколко етапа при непрекъснат контрол, като е изключена всякаква намеса в подборния процес. В случай на подобни предложения за „съдействие“ при назначаване на работа в МВР, кандидатите да сезират органите на реда, призовават от Дирекция „Човешки ресурси“ - МВР.

Водещи новини

Още новини