Пловдив отбеляза Деня на военния парашутист

  • 17 октомври 2024 16:51

  • 155
  • 0
Пловдив отбеляза Деня на военния парашутист
© Община Пловдив

Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов присъства на тържественото отбелязване на Деня на военния парашутист и 80-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина при Стражин.

„През годините на своето съществуване Специалните сили са се справяли с най-тежките и отговорни задачи. Това е мерило за отличната им бойна подготовка. Мога да Ви уверя, че и занапред ще служим с непоколебим дух, вяра, енергия и упоритост. Убеден съм, че въпреки ежедневните предизвикателства, ние ще продължим със същия устрем да се справяме с тях и да защитаваме нашата родина“, приветства командирът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев.

„Искам да пожелая здраве на Вас и Вашите семейства и да постигате нови успехи в тази динамична и отговорна професия. Бъдете достойни наследници на героите  военни парашутисти в името на сигурността, стабилността и просперитета на Република България“, заяви заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев.

Утре отбелязваме Деня на военния парашутист

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на СКСО бяха наградени военнослужещи от формированието за постигнати високи резултати в служебната дейност, професионализъм и проявено усърдие.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи благодарствен молебен по повод храмовия празник на параклис „Св. Йоан Рилски Чудотворец“ в района на СКСО.

Пред паметната плоча на героите парашутисти, загинали при изпълнението на войнския си дълг, бяха поднесени венци и цветя.

На събитието, което се проведе в района на СКСО, присъстваха областният управител на област Пловдив проф. Христина Янчева, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, районни кметове, кметове на общини, командири на военни формирования от Българската армия, военнослужещи от СКСО, ветерани-парашутисти и други, съобщават от община Пловдив.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини