Молдовец обира жилища в София

share

Гражданин на Молдова е задържан в Шесто РУП, непосредствено след извършването на две кражби от жилища в кв.”Драгалевци”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че на 25 септември А.Б. /32г./ е пристигнал в страната ни с едномесечна виза за пребиваване в България. На петия ден от престоя си той влязъл в чуждата къща и докато стопаните били вътре, откраднал фотоапарат, дребна сума пари и други вещи.

След около час по същия начин „посетил“ друго жилище в квартала, откъдето си тръгнал с лаптоп и дамски портфейл с различна валута.

Там обаче стопаните го усетили и подгонили, междувременно подали сигнал и на тел.112. На място незабавно пристигнал и автопатрул, който заедно с пострадалите, задържал чужденеца. Портмонето е открито у него, а лаптопът молдовецът захвърлил на земята докато тичал. Материалите по случая били докладвани в Софийска районна прокуратура, която е повдигнала обвинение на А.Б. и му е наложила мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по доказване на съпричастността на гастрольора към други извършени престъпления на територията на страната продължава.

Водещи новини

Още новини