Заподозрян за разпространение на дрога нападна полицаи при неуспешен опит за бягство в София

Gettyimages (архив)
share

Специализираната операция за опазване на реда около училищата е проведена снощи от служители на Четвърто РУ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на действията, около 18.30 часа, пред жилищна кооперация на бул. „Арсеналски“ автопатрул  забелязал трима мъже със съмнително поведение. Виждайки полицаите, те побягнали в опит да избегнат проверка, а единият от тях, бягайки с велосипеда си, изхвърлил в тревата раница. В помощ на автопатрулния екип се притекли и двама районни инспектори. При опита да спрат и задържат велосипедиста, той оказал яростна съпротива, като нанесъл удари с юмрук в лицето на служителката, както и по тялото на другия полицай. В крайна сметка проявилият агресия мъж, 32-годишен, е задържан. В раницата му са открити над 100 г марихуана и 1400 лева. Мъжът е с множество криминалистически регистрации - за грабежи, наркотици, кражби, шофиране след употреба на наркотични вещества, осъждан. В ареста са и другите двама -  на 34 и на 22 години, също криминално проявени. 

Двама полицаи пострадаха при арест на наркодилър в София

Пострадалите полицаи са прегледани в лечебно заведение. Служителката е с комоцио и рана на лявото око, а колегата ѝ – с разкъсани мускулни влакна на лява предмишница. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А и по чл. 131 от НК за нанасяне на телесна повреда на служители при и по повод изпълнение на служебните им задължения. Предстои доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура.

Водещи новини

Още новини