Спецакция в София: Заловиха дилър и иззеха голямо количество наркотици

  • 02 септември 2024 12:26

  • 782
  • 0
Спецакция в София: Заловиха дилър и иззеха голямо количество наркотици
© МВР

Иззеха голямо количество наркотици в София след спецакция, съобщиха от МВР.

Акцията е реализирана на 30 август. В следобедните часове криминалисти предприели проследяване на автомобил, в който пътувал 24-годишен мъж, известен за разпространение на наркотици. 

Наблюдението продължило до  ж.к. „Дианабад“, където на една от улиците мъжът се срещнал със свой клиент. В момент на покупко-продажба, двамата били изненадани от криминалистите. При вида на полицейските служители 24-годишният опитал да погълне опаковката с наркотика, а след това и да я унищожи с крак, но бил възпрепятстван от полицаите.

Двамата мъже са задържани. Купувачът е чуждестранен гражданин, постоянно пребиваващ у нас. Иззети са пликче с бяло прахообразно вещество, мобилен телефон и 850 лв. Извършен е оглед на местопроизшествието.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на 24-годишния мъж в ж.к. „Бъкстон“ са намерени и иззети: над 870г. кокаин, 1196 г амфетамин, 275 г метамфетамин, 142г.  марихуана, 419г. фентанил, 320г. бисквитки с марихуана, 35г. екстази, над 53г. смес от кокаин, хероин, фентанил и др. наркотични вещества, 2 електронни везни и машина за вакуумиране, огромен брой самозалепващите се пликчета, както  и сумата от 4175 лв.

Откриха ниви с над 6 тона канабис край Благоевград

Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура.  Води се досъдебно производство по чл. 354 А от НК. На 24-годишния е повдигнато обвинение и взета мярка за неотклонение „задържане под стража“  за срок до 72 ч. Чуждият гражданин е разпитан в качеството на свидетел. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини