Задържан е стрелецът на кучето асистент Рожен

Кадър - Нова телевизия
share

Миналата седмица куче асистент на жена с диабет в Равно поле беше жестоко застреляно и убито в двора на къщата, в която живеят. Животното е обучавано да бъде неотлъчно до собственичката си, за да я предпазва от животозастрашаващи състояния, когато кръвната ѝ захар не е в норма.

Полицията е задържала потенциалния извършител. Мъж на 61 години е направил пълно самопризнание. Експертиза ще провери дали предадената въздушна пушка е оръжието, с което е извършено престъплението. За подобно деяние се предвиждат лишаване от свобода между 1 и 4 години и парична компенсация от 1000 до 5000 лева.

Застреляха куче асистент

"Няма 100% гаранция кой е извършил това престъпление. Той е съсед. Аз не искам парично обезщетение, искам затвор. Това е убийство", каза стопанката на кучето Рожен Виктория Александрова в ефира на Нова телевизия. "Органите на реда регираха бързо и ми олекна. Не мога да свикна без Рожен", добави тя.

"Надявам се бързо да приключи досъдебното производство и този престъпник да бъде наказан", каза кметът на селото Григор Господинов. Той коментира и другия случай на убито животно в района:"В този случай са различни извършителите. И другият е обект на внимание на служителите на реда".

Водещи новини

Още новини