Близо три тона канабис откриха полицаи в района на Петрич и Сандански

Pixabay
share

802 растения канабис, тежащи близо три тона канабис, откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански, съобщи БТА, позовавайки се на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Те са открити при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества за времето между 5 и 8 септември.  

Около 406 от тях са били засадени в две обособени непосредствено една до друга ниви в землището на санданското село Плоски. Също в землището на Плоски е установена и нива със засадени около 253 от растенията, като върху мрежа на самоделна конструкция полицейските служители са намерили и около три килограма полусухи съцветия, реагиращи положително на канабис.

В обезлесен участък в землището на петричкото село Волно били засадени 86 от растенията. В нива в землището на благоевградското село Дебочица, в момент на поливане на засадени в нея около 57 растения е задържан 62-годишен мъж от селото.

По случаите са образувани досъдебни производства, а работата продължава, информират от полицията.

Лаборатория за отглеждане на канабис е разбита в село край Монтана

В края на август, отново при специализирана полицейска операция, полицейските служители откриха около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон в района. 

Водещи новини

Още новини