Митничари предотвратиха опит за контрабанда на канабис

  • 05 септември 2024 15:34

  • 272
  • 0
Митничари предотвратиха опит за контрабанда на канабис
© Агенция Митници

Митнически служители от МП Калотина задържаха над 21 кг канабис при проверка на влизащ в страната товарен автомобил. 

Около 01,15ч. на 04.09.2024 г. на ГКПП Калотина на трасе „Входящи тежкотоварни МПС“ пристигнал товарен автомобил със сръбски регистрационни номера.

При проверка водачът на товарния автомобил – гражданин на Сърбия С.Ю., представил на митническия служител съпътстващите товара документи – транзитна митническа декларация и международна товарителница. При преглед на пломбата инспекторът се усъмнил в коректността й.

Митническите служители предприели физическа проверка в товарния отсек на прикаченото полуремарке. В него върху последния ред стоки имало поставени 3 кашона, плътно увити в прозрачно фолио. При отварянето им било установено, че същите съдържат 20 пакета зелена тревиста маса.

Извършеният полеви тест реагирал положително на марихуана /канабис/.

Разкриха домашни оранжерии за марихуана в пазарджишко село

Незабавно било предприето претърсване и изземване в условията на неотложност на товарната композиция с влекач. Общото тегло на иззетата маса, ведно с пликовете, е 21,600 килограма.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се водят действия по разследване по досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество – престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

С постановление на прокурор от Софийска окръжна прокуратура водачът на превозното средство С.Ю. е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно пренасяне през границата на страната на високорисково наркотично вещество – канабис. Лицето е задържано за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
272 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини