Сезонни работници от Непал и Шри Ланка са избягали от "Слънчев бряг", оставили багажа и паспортите си у нас

pixabay
share

Чуждестранни сезонни работници от Непал и Шри Ланка са избягали - за това сигнализираха хотелиери от курортния комплекс "Слънчев бряг".

По информация на полицията в Бургас са регистрирани четирима изчезнали - трима от Непал и един от Шри Ланка. Към момента няма информация да са напуснали пределите на страната.

Пламен Копчев - председател на съюза на собственици на хотели в Слънчев бряг, обясни пред БНТ, че в неговия хотел са наели 15 работници от Шри Ланка, от които били безкрайно доволни.

"Радвахме се много, когато пристигнаха, защото работата да тяхното пристигане е огромен труд на нашите служители, започнала през ноември, много е трудна организацията, много средства са нужни".

Министър Милошев: На родното Черноморие си идват достатъчно българи, но кадрите си остават проблем

На втората седмица обаче трима от тях са изчезнали. Предупредена е служба "Миграция".

"Те са общи работници - първо заради езиковата бариера, второ заради квалификацията. Никой от тях не ни предупреди - явно някакво чувство на незаинтересованост, докато техните колеги безкрайно добре се справят с работата си".

Копчев обясни, че всички наети работят у нас за втора година и не може да си обясни защо. По първоначална информация част от служителите дори са оставили багажа и паспортите си у нас, но Копчев посочи, че са си взели всички лични вещи.

Водещи новини

Още новини